Zkopírovala jsem část článku: Zdroj.

Jedy sníme spolu s rybami či masem

Dioxiny se sice jako konzervanty k ošetření potravin nepoužívají, v jídle se ale vyskytnout mohou. Jed, který nechtěně produkují chemičky při výrobě chloru nebo který se uvolňuje při spalování komunálního odpadu, totiž běžně koluje v mořích a hromadí se v tuku živočichů – třeba tuleňů a ryb. S těmi se pak dostávají do potravního řetězce lidí. Buďto přímo, nebo přes moučku z rybího tuku, kterou se přikrmují zvířata chovaná na maso.


Můj závěr je ten, že když pominu špatnou energii, která vzniká při zabíjení zvířat, tak v moři jsou plasty (a ryby tyto plasty jedí a mikroplasty se dostanou do masa mořských ryb viz článek v odkazu), někdy se tam omylem vylije ropa, ryby v sobě prý mají rtuť, kadmium a olovo a to nemluvím o black goo a radiaci z Fukušimi.. Proto podle mě není dobré jíst nic, co pochází z moře (ani mořské řasy a mořskou sůl). Sladkovodní ryby by podle mě měly být ok, ale u nich záleží, z jakého chovu pochází (např. jsem četla, že někde v ČR je chov pstruhů, kde je krmí kvalitním krmivem bez GMO atd., žijí v čisté vodě.. ..naopak v nějaké zahraniční firmě chovali ryby pangasius ve špinávé vodě a krmili je kdo-ví čím - což neznamená, že všichni pstruzi původem z ČR jsou ok a všechny ryby pangasius pocházející ze zahraničí jsou špatné a podobné závěry - znamená to, že u sladkovodních ryb si člověk musí u konkrétní ryby zjistit původ, pokud to jde, a pokud to nejde do detailu prověřit, tak raději nekupovat). A co se týče masa - tak pokud jsou krávy atd. krmeny moučkou z krav či z ryb (z rybího tuku), ač to jsou býložravci, tak já si myslím, že nucení někoho ke kanibalismu či k tomu, aby jedl něco, na co není stavěný, je špatné a může to mít kdo-ví jaké/špatné následky. (např. nemoc šílených krav vznikla podle mě z toho, že byly krávy nuceny ke "kanibalismu")