600g kachního masa s kůží
černá sůl
kmín celý
sladká paprika mletá
tymián
pepř (volitelné)
Maso dáme (jen tak "nasucho") do uzavíratelného pekáče. Kůži rovnoměrně osolíme a okořeníme. Přiklopený pekáč dáme do trouby a pečeme 3-4 hodiny na 140 stupňů. Na závěr pekáč odkryjeme a pečeme na 180 stupňů 20-40 minut (dokud se nevytvoří "kůrčička"). Jakmile je maso upečené, tak slijeme do skleničky vypečený tuk, který dáme do lednice a můžeme ho použít místo másla nebo na smažení (či k ochucení červeného zelí). (Je to lepší než kupovat např. husí sádlo, protože to je neochucené, zatímco takto vypečený tuk má skvělou příchuť a navíc kachní sádlo jsem ještě v obchodě neviděla - proto jsme maso ani nepodlévali, aby byl tuk bez příměsi a tedy v lednici déle vydržel).
*obměny: Podáváme s knedlíkem a červeným zelím.
(Tento recept jsem ještě pořádně nevyzkoušela =recept jsem odhadla. Zkusila jsem to péct 2 hodiny odkryté na 180 stupňů Celsia a maso nebylo dobré - bylo tuhé a sušší. Proto bych zvolila zakrytí a dlouhé pečení při nižší teplotě. Až někdy budu znovu dělat, tak recept dle dosažených výsledků případně upravím.)
Recept jsem odvodila na základě výsledků z vyhledávače, které my vylezly po zadání "doba pečení kachny".