Nakoupíme celkem 600g zeleniny dle chuti (A/NEBO):

střední mrkev (nastrouháme)
kousek celeru (nastrouháme)
růžičkovou kapustu (nakrájíme)
brokolici (nakrájíme)
rajčata (nakrájíme)
ledový salát (nakrájíme)
okurka (nakrájíme)
paprika (nakrájíme)
cuketa (nakrájíme)
květák (nakrájíme)
topinambur (nakrájíme)
a další..

Přidáme pokrájenou syrovou houbu:

hlíva ústřičná
nic jiného, co by se dalo jíst za syrova, asi není..

Jako zálivku použijeme maximálně 1 polévkovou lžíci octa (NEBO):

ocet z granátového jablka
vinný ocet bílý
a další..

Na zálivku také použijeme 1 – 2 lžíce extra panenského oleje (NEBO):

avokádový olej
slunečnicový olej
a další..

Dále přidáme 1 – 2 lžíce (NEBO):

lněné semínko (rozemleté)
kokos (strouhaný)
a další..

Také přidáme 1 – 2 lžíce naklíčených luštěnin (NEBO):

čočka
hrách
a další..

Na konec lehce poprášíme kořením dle chuti (A/NEBO):

kurkuma
majoránka
máta
bazalka
saturejka?
a další..

Salát promícháme a ihned sníme. Skladování není vhodné, protože potrava ztrácí energii a výživné látky. Pokud ale jíme v práci, kde není možné si jídlo připravovat, je samozřejmě vhodnější sníst salát donesený z domova, připravený před cca 6 hodinami, než jíst vařenou stravu. Obecně je velice vhodné jíst naposledy do 17 - 18 hodiny a poté pokud máme hlad tak raději pít, což hlad celkem spolehlivě zažene.

Zdroj.