Maso a dřevěné prkénko, to může být vražedná kombinace. Opláchnutí vodou nezbaví porézní dřevěný povrch mikroskopických částeček masa, které „vesele žijí“ na povrchu a šíří se na další potraviny. Pomůže potřít solí a rozkrojeným citronem, stejně jako postříkat neředěným peroxidem. Po několika minutách nezapomeňte opláchnout.
(Zdroj.)

*Používám tu variantu s 3% peroxidem, protože citronu+soli tolik nevěřím co se týče desinfekční schopnosti, abych tím desinfikovala zbytky syrového masa (peroxidu vodíku naproti tomu i v této oblasti věřím). Více o čištění kuchyňských krájecích prkének se dozvíte v tomto článku.
Také samozřejmě doporučuji mít na maso vyhrazené jedno samostatné prkénko oddělené od ostatních (které se používá jen na maso a nekrájí se na něm nic jiného a napak na prkénkách, na kterých se krájí např. zelenina, nikdy nekrájet maso).