Když jsem byla malá, tak mi nechutnalo maso. Vždy jsem snědla jen knedlíky s omáčkou a maso někomu dala. Nechutnalo mi ani mléko, brambory (po těch jsem vždy málem zvracela) a ani rýže. Nechutnaly mi žádné luštěniny (kromě syrového hrášku). Dále mi nechutnaly ořechy (a semena jako např. dýňová a slunečnicová semínka).
Jako malá (a ani nikdy později) jsem neměla ráda sladké. Neměla jsem ráda bílý cukr, sušenky, čokoládu. Občas jsem si dala bonbóny nebo zmrzlinu, ale jinak nic. Když mi někdo nabízel sušenky, tak jsem nechápala, jak to někdo může jíst a čokoládu jsem do sebe tlačila opakovaně, ale vždycky jsem snědla jeden až dva dílky a dál už mi to nechutnalo a nemohla jsem sníst víc. Jediná čokoláda, která mi chutnala, byla bílá. Nejhorší ze sladkých jídel jsou asi zákusky a vánoční cukroví.
A nakonec mi nechutnala aromata, obzvláště vanilkové a jahodové aroma. Když mám (i kvalitní) čaj s aroma, tak vypiju jeden šálek a pak už mi čaj nechutná a můžu celý balíček vyhodit. Naopak čaj ochucený přírodně (např. jasmínovými květy), můžu pít jak chci.
ODHALENÍ (čtětě i popisky u odkazů):
maso - zde
mléko - zde
brambory - zde
rýže - nevím, proč mi nechutnala (asi že není naklíčená?)
luštěniny - zde (původní článek, na který jsem tu měla odkaz, byl již smazán)
ořechy a semena - zde (dole pod obrázkem je malý článek)
cukr - zde
čokoláda - zde
vanilkové/jahodové aroma - zde
mák - zde
sója - zde - v této knize na str. 22 (Mýty a fakta o sóji) je toho napsáno dost (hl. kojencům bych umělou výživu s obsahem sóji vůbec nedávala)
řepkový olej - zde a zde
Jako malé mi samozřejmě nechutnal alkohol, olivy a kofein, vše jsem se naučila pít/jíst v dospělosti, abych "zapadla do party". Alkohol zdravý není, olivy a kofein nevím. Kromě černých oliv ale už nic z toho do těla nepřijímám (černé olivy mi chutnají asi kvůli tomu, že v tom černém barvivu je železo, které asi tělo umí využít, jinak by mi to nechutnalo). Každopádně ať už vám chutná cokoli, je to pro vás asi dobré (případně máte parazity či kvasinky, pro které to je dobré a umějí i ty "škodlivé látky" v tom daném jídle strávit). Bohužel paraziti a kvasinky mají špatný vliv na člověka, ale stráví za člověka i jídlo, které by pro něj mohlo být jinak škodlivé a protože tu má parazity asi každý, tak je normální jíst nezdravá jídla a lidem to nic nedělá.
Já jím především to, co mi chutná a na co mám chuť (když mám výjimečně takovou špatnou náladu na kterou zabere cukr, tak si ho dám, brambory a rýži jím také, protože by mi moc potravin co "můžu jíst" nezbývalo, kdybych nejedla nic z toho, co mi nechutná, tak jsem si na ně už zvykla. Dále jím občas maso, kozí mléko a sýr, červenou čočku, kokosové mléko atd.). To proto, že jsem sice vymyslela vlastní výživový směr (o kterém napíšu, pokud se mi ho podaří úplně dodržovat, např. za pár let), ale zatím je pro mě (hl. časově) těžké, ho dodržovat, a tak jím to, co tu jde dobře sehnat a na co mám z hlediska nenáročné přípravy jídla čas (lepší než se nechat trápit hladem).
Video k tématu
Článek k tématu
...