80g uzené maďarské klobásy (může být i trochu pikantní; a místo maďarské klobásy můžeme použít i takové ty úzké "snack" klobásky)
2-3 cibule (dle velikosti)
2 kostky bio bujónu bez droždí (1 kostička je do 500ml vody)
200-400g listů špenátu (může být i mražený)
200-400g kapusty (množství kapusty a špenátu by mělo být stejné; kapusta může být i mražená např. takové ty malé růžičky)
2l filtrované vody
3 vejce
50ml mandlové smetany
panenský avokádový olej

Klobásu i cibuli nasekáme na velmi malé kousky a spolu s troškou oleje osmažíme na pánvi lehce do hněda. Oleje můžeme dát co nejméně, jelikož klobása by měla pustit docela dost tuku. Do hrnce dáme vodu a do ní rozdrobíme bujón. Přivedeme k varu a když se voda v hrnci vaří, tak do ní přidáme špenát s kapustou. Povaříme na mírném stupni 10 minut. Pak do hrnce přidáme necelou polovinu pánve a vaříme dalších 5 minut. Necháme trochu vychladnout a obsah hrnce přelijeme přes síto do jiného hrnce. To, co nám zůstane v sítku, dáme do mixéru, do kterého přidáme i trochu vody z hrnce (vývaru z toho, co jsme vařili). Rozmixujeme na střední stupeň úplně do hladka. Vodu spolu s obsahem mixéru vrátíme do původního hrnce, promícháme, vysypeme do tohoto hrnce celý zbytek pánve a přivedeme k varu. Mezitím si vyklepneme do hrníčku vejce a promícháme je tak, aby se žloutky rozpadly. Jakmile se polévka v hrnci vaří, tak pomalu z hrníčku přiléváme vejce za stálého míchání. Pak hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme dalších 5 minut. Poté vypneme sporák, ale hrnec na plotýnce ještě necháme. Hned jak se polévka (sama od sebe) přestane vařit, tak do ní přilijeme mandlovou smetanu, čímž ji zjemníme, a máme hotovo.