400-500g krůtích prsních řízků (asi by mohly být i stehenní)
100-200g cornflakes
1 vejce M
mleté chilli papričky (množství dle chuti)
pepř (množství dle chuti)
avokádový olej ve spreji
černá sůl (množství dle chuti)

Pokud jste koupili už nakrájené řízky na docela tenké plátky, tak maso trochu naklepejte (dělám pomocí kloubů pěsti přes sáček). (..A pokud jste koupili větší kus masa, tak ho nejprve nakrájejte na docela tenké plátky..) Maso osolte a posypte trochou chilli nebo pepřem (nebo obojím). Do igelitového sáčku dejte kukuřičné lupínky. Paličkou je rozdrťte na menší kousky. Roztlučené cornflakes dejte na talíř. Maso nejprve obalte ve vajíčku, pak v lupíncích (není nutné obalovat v mouce). Obalené řízky dejte na pekáč a postříkejte je avokádovým olejem v lahvičce se sprejovým uzávěrem. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 20–30 min na jedné straně, pak řízky otočte, postříkejte olejem i z druhé strany a pečte dalších 20–30 min (při stejné teplotě). (Hlídejte, aby se cornflakes nepřipalovaly, v takovém případě snižte teplotu/dobu pečení).

*obměny: Podáváme s grilovanou/syrovou zeleninou. Místo cornflakes by se dala použít kukuřičná strouhanka (či přímo "cornflakes strouhanka"). Kukuřičné lupínky se totiž v igelitovém sáčku špatně drtí, jelikož ho protrhnou. Proto by se možná dala použít místo sáčku bavlněná utěrka a nebo dát cornflakes do mixéru a krátce nahrubo pomixovat (ani jedno z toho jsem ale nezkoušela, takže nevím, jestli to bude fungovat a nebo to je blbost). Jelikož je krůtí maso sušší, tak mě napadlo, že by se maso mohlo nejprve postříkat olejem, pak osolit a okořenit a obalit v mouce, pak teprve obalit ve vejci a v lupínkách (a znovu postříkat olejem i po obalení lupínky/strouhanku, jak je v receptu uvedeno).


Recept jsem našla zde (místo kuřecího masa jsem zvolila krůtí, které je sice sušší, ale chutnalo mi to s ním ..s kuřecím jsem nezoušela, takže nemohu porovnat, co je lepší).